Wat zijn de voordelen van een bouwfinanciering?
Veronique van der Waal

Veronique van der Waal

30 augustus 2021

Wat zijn de voordelen van een bouwfinanciering?

Wie een pand wil bouwen, transformeren of renoveren om het geschikt te maken voor residentiële verhuur, kan bij de financiering gebruikmaken van een bouwfinanciering. Build Finance biedt professionele vastgoedinvesteerders op dit gebied véél meer dan andere marktpartijen.

Financiering vastgoed

Een bouwfinanciering kan interessant zijn als je als professionele vastgoedinvesteerder de inzet van eigen middelen wilt beperken. Mede op basis van de stichtingskosten wordt bepaald wat de financieringscapaciteit is, waarbij ook een gedeelte van de financiering kan worden verstrekt via een bouwdepot. Naarmate de bouw vordert, kunnen op basis van de gemaakte afspraken facturen worden uitbetaald uit het bouwdepot aan de aannemer. Het bouwdepot kan tevens gebruikt worden voor het betalen van de rente-en aflosverplichtingen van de verhuurhypotheek. Dat kan prettig zijn als er tijdens de bouw of verbouwperiode géén huurinkomsten zijn.

Bouwfinanciering bij Build Finance

Build Finance is expert op het gebied van het financieren van residentieel vastgoed. Binnen 48 uur ontvang je een indicatief aanbod en binnen 14 dagen kan je verhuurhypotheek al passeren. Verder hanteren we aantrekkelijke voorwaarden. Voor een bouwdepot bij bestaande bouw hanteren wij een maximum van 20% van de marktwaarde vóór verbouwing (Loan to Cost) en een standaard looptijd van 6 maanden, met de optie tot 3 maanden verlenging. Voor nieuwbouw of transformatie is de bovengrens van het bouwdepot afhankelijk van het te financieren object. De looptijd is hier 12 maanden, met eventueel maximaal 6 maanden verlenging. De rente op het bouwdepot is 1,5% lager dan de vaste rente van de verhuurhypotheek. 

Vastgoed voor verhuur financieren inclusief een bouwfinanciering? Vraag vandaag nog een offerte aan. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.